Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2007

56,000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

56.000 υπογραφές κατά των διακρίσεων στην Ελλάδα Πάνω από 56.000 χιλιάδες υπογραφές κατά των διακρίσεων στην Ελλάδα, που συγκεντρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία της Διεθνούς Αμνηστίας, παραδόθηκαν χθες στο υπουργείο Εσωτερικών. Οι υπογραφές συλλέχθηκαν από το ολλανδικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σε θερινά μουσικά φεστιβάλ στην Ολλανδία, ενώ η παράδοση συνοδεύτηκε από δρώμενο ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο στη Βασ. Σοφίας από τα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας, οι οποίοι κρατούσαν πανό που ανέγραφαν: "Ανθρώπινα* Δικαιώματα για όλους (στα ελληνικά και τα αγγλικά). *Οι "ξένοι" είναι άνθρωποι" και "Ακούει κανείς; 56.000 υπογραφές το φωνάζουν".
Τις 56.863 υπογραφές παρέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Βασίλης Ανδρονόπουλος, στον οποίο έθεσαν τα ζητήματά τους τα μέλη της αντιπροσωπείας της διεθνούς οργάνωσης. Αυτά αφορούν στη μειωμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στις συνθήκες στέγασης και περίθαλψης, καθώς και τον αποκλεισμό της κοινότητας των Ρομά στη χώρα. Επίσης, κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα και κρατούνται σε απαράδεκτες συνθήκες, ενώ εκφράστηκαν και οι σοβαρές ανησυχίες για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ελλάδα, που φαίνεται να είναι εντονότερα κατά αλλοδαπών και Ρομά. Η Διεθνής Αμνηστία απηυθύνει ακόμη έκκληση για την επικύρωση του 12ο Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών και την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για την Προστασία Όλων των Μεταναστών Εργαζομένων και των Μελών των Οικογενειών τους.
Ο γεν. γραμματέας δεν έδωσε απαντήσεις και δεσμεύθηκε μόνο να διαβιβάσει τα θέματα στον υπουργό, ο οποίος από τη μεριά του θα ενημερώσει τους αρμόδιους υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, αρμόδια υπουργεία και αστυνομικές διευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: