Σάββατο, 8 Μαρτίου 2008

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΜΕΡΟΣ 1ο

Στις 22.23.24-2-08 μια παρέα με μικρούς και ‘’μεγάλους’’ φίλους της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» επισκέφθηκε την πανέμορφη περιοχή της λίμνης
Πλαστήρα.

Αναχώρηση Παρασκευή μεσημέρι 2μμ. Περιφερειακός Υμηττού –Αττική οδός –εθνική Αθηνών Λαμίας – ο νέος παρακαμπτήριος Αγ.Κωνσταντίνου Καμένων Βούρλων –Λαμία – Δομοκός –Καρδίτσα –και γύρω στις 8μμ άφιξη στον Αγ.Αθανάσιο Λαμπερού στην ανατολική πλευρά της λίμνης.

Το ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΓΙΟΝ» φιλόξενο ,καλαίσθητο ,με όμορφη θέα στη λίμνη, δωμάτια με τζάκι,καλή κουζίνα (η μοναδική επιλογή σε εμφιαλωμένα κρασιά μας κακοφάνηκε),όλα καλά . Καληνύχτα.


Σάββατο 23-2 . Μπουφέ πρωινό και 11πμ αναχώρηση για το φράγμα. Το όραμα του στρατηγού γίνεται πραγματικόκητα στα τέλη της 10ετίας του 50(1959). Το φράγμα με την πλήρωση της λίμνης δίνουν άρδευση, ύδρευση και ενέργεια στον ΥΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΤΑΥΡΩΠΟΥ της ΔΕΗ 120MW.Στάση για φωτογραφίες , διάσχιση του φράγματος με τα πόδια και αναχώρηση για την Μονή Πελεκητής.

Λιγότεροι από τους μισούς (14)συνεχίσαμε με το πούλμαν για την μονή .

Οι άλλοι έμειναν στο Μπελεκομίτη, να τους πάρουμε στην επιστροφή. Κάτι οι στροφές ,κάτι το χιόνι στο δρόμο λειτούργησαν αρνητικά για τους περισσότερουςΔεν υπάρχουν σχόλια: