Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

H ανάρτηση των φωτογραφιών έγινε μετά από παράκληση φίλων προς την ‘’ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ’’.Μπορείτε να τις δείτε όμως να κοσμούν και τον πολυχώρο μας ‘’ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ’’.

Ο συνοικισμός του Βύρωνα την περίοδο της οικοδόμησής του το 1924 με ξύλινες κατασκευές. Στο βάθος το κτίσμα που ξεχωρίζει είναι το μοναστήρι της Ανάληψης.


Ο συνοικισμός κατά την ίδια περίοδο


Το ξύλο σιγά- σιγά αντικαθίσταται από δομικά υλικά.


Τα πρώτα εγκαίνια του συνοικισμού Βύρωνα το 1924 προς τιμή του Λόρδου Βύρωνα για τα εκατό χρόνια από το θάνατό του.Στο πλάνο της φωτογραφίας βλέπουμε το τότε Διοικητήριο που βρισκόταν στην πλατεία Αγ.Λαζάρου.

Το παλιό Δημαρχείο το 1924.Κάποιες πληροφορίες λένε ότι μέχρι το1934 που ο Βύρωνας γίνεται Δήμος το κτίσμα αυτό ήταν Πολυκλινική.Ο Δήμαρχος Πιερράκος Φίλ μαζί με δημοτικούς υπαλλήλους και δημοτικούς συμβούλους το 1945.


Η καμάρα της παλιάς αγοράς του Βύρωνα στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Η φωτογραφία είναι του 2006.

Τα Δημοτικά σχολεία της Αγ.Τριάδας στην οδό Κωνσταντιλιέρη.Φωτογραφία 2006.


Τα Δημοτικά σχολεία του ‘’Χαραλαμπόπουλου ‘’στην οδό Κολοκοτρώνη.Ο 2ος όροφος έγινε αργότερα της αρχικής κατασκευής.Φωτογραφία 2006.

Το παλιό Δημαρχείο,το Ταπητουργείο,τα σχολεία της Αγ.Τριάδας(παλιό κτίσμα),τα σχολεία ‘’Χαραλαμπόπουλου’’(παλιό κτίσμα) και βέβαια το σπίτι της Ίσιδ.Ντάνγκαν στη’’Νεράιδα’’ είναι τα μόνα σήμερα Δημόσια ιστορικά κτίσματα που απομένουν στο Βύρωνα.


1 σχόλιο:

shape είπε...

Είναι απίστευτο, ένας άλλος Βύρωνας...
Συγχαρητήρια σε όλους!