Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008

κατι λιγα για τον Προεδρο και την οικονομια της ΕΡΤ..

Το βρήκα στο
http://conapl.ning.com/forum/topic/show?id=1636714%3ATopic%3A57355
....
Τρεις φορές άλλαξαν τον τίτλο του έργου , δαπανήθηκαν 634 εκατ. δρχ., δύο εταιρείες παραγωγής αναμίχθηκαν, τέσσερις φορές ανανέωσαν τη σύμβαση για να γυριστεί σε σίριαλ η ζωή του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού.
Τελικά το σίριαλ, που δεν είχε καν σενάριο, έγινε πόρισμα 150 σελίδων των ορκωτών λογιστών-ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης για την ΕΡΤ.
Η 1η σύμβαση υπεγράφη στις 26/10/1998 μεταξύ της ΕΡΤ και της εταιρείας Καθρέφτης, αντί 10.556.250 δρχ. Η σύμβαση αναφέρεται σε σειρά με τίτλο:"Εγώ ο Διονύσιος ο ιερομόναχος".
Η 2η σύμβαση υπεγράφη στις 27/7/1999 μεταξύ ΕΡΤ και Rosebud S.A. , αντί 229 εκατ. δρχ. Η σύμβαση τώρα αναφέρεται στον "Διονύσιο τον ιερομόναχο".
Η 3η σύμβαση υπεγράφη στις 6/3/2001 με την Lexicon για το "Διονύσιο Σολωμό" αντί 643.362.084 δρχ. Τα γυρίσματα διακόπηκαν.
Η 4η και φαρμακερή σύμβαση υπεγράφη στις 12/3/2002 μεταξύ ΕΡΤ και συνεργασία Rosebud και Lexicon αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 790.713.000 δρχ. Κάποια στιγμή το σίριαλ κρίθηκε οικονομικά ασύμφορο και σε συνδυασμό με τα προβλήματα στα πλατό αποφασίστηκε η οριστική διακοπή των γυρισμάτων έχοντας ωστόσο "εξαφανιστεί " 634 εκατ. δρχ.

Παίρνει τον χρόνο 379.600 ευρώ = τρεις φορές περισσότερα από τον πρωθυπουργό!

Χάρισε 100.000.000 δρχ. σε 30 διοικητικά στελέχη ως... μπόνους για την οργάνωση της Γιουροβίζιον Έδωσαν αύξηση 68% στους γενικούς διευθυντές

O πρόεδρος της ΕΡΤ είναι παράνομος, και επομένως άκυρες όλες οι αποφάσεις που έχει υπογράψει (από τον Απρίλιο του 2007 μέχρι σήμερα), παραδέχθηκε, με την επίκληση νομικού λάθους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Πρες ρουμ.

Ιδού ο αποκαλυπτικός διάλογος:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κύριε εκπρόσωπε, ο Τηλέμαχος Χυτήρης έβγαλε χθες μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ βρίσκεται παρανόμως στη θέση του και παρανόμως υπογράφει από τον Απρίλιο του 2007, οπότε έληξε νομίμως και η θητεία του. Και λέει ότι ʽʽαναμένουμε νέα προκήρυξη εκ των υστέρωνʼʼ, αλλά το κενό διάστημα από τον Απρίλη παραμένει παραβατικό και άκυρο. Υπάρχει κάποιο θέμα και τι λέει η κυβέρνηση;»

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Υπάρχουν μερικά τεχνητά ζητήματα τα οποία πρέπει να λυθούν. Έχω, ήδη, δώσει εντολή. Σε λίγες ημέρες, στις 17 Ιουνίου, λήγει η θητεία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ. Σήμερα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ περνά από την ακρόαση του ΕΣΡ.

Ορίζεται ως αναπληρωτής πρόεδρος, έτσι ώστε να έχουμε τον χρόνο να γίνει η προκήρυξη για τη νέα θέση, δοθέντος ότι η θητεία του προέδρου έληγε στο κλείσιμο της θητείας του προηγούμενου προέδρου, με τον οποίο είχε διακοπεί η συνεργασία. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Επίσης, έχω δώσει εντολή να γίνει επανεξέταση όλων των αποφάσεων του ΔΣ το τελευταίο δίμηνο και να ληφθούν νέες αποφάσεις από το νέο ΔΣ».

Προκαλεί έκπληξη η απάντηση του κ. Ρουσόπουλου και ρωτάμε:
Είναι τεχνικό ζήτημα ή παράνομη παραμονή του κ. Παναγόπουλου (λήξη θητείας) επί δύο και πλέον μήνες στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ;
Είναι τεχνικό θέμα ή παράνομες ενέργειες όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο ίδιο διάστημα; Εδώ ανακύπτει ένα σοβαρό θέμα. Ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις; Ποιους αφορούν; Ποια ποσά δεσμεύουν; Ποιες συμβάσεις, προμήθειες, ποια συμβόλαια, ποιες αναθέσεις παραγωγών και με ποιους προμηθευτές έχουν να κάνουν; Χρέος της κυβέρνησης είναι να δώσει αμέσως στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα αποφάσεων της διοίκησης της ΕΡΤ, για να μην υποθέτει κανείς ότι κάτι κρύβει το κενό νομιμότητας που αποκάλυψε το «Π» και ομολόγησε η κυβέρνηση.
Όσο αφορά την απόπειρα φίμωσης του «Π» από τον κ. Παναγόπουλο, ο προϊστάμενος του υπουργός του πρόσφερε (με προσεχτική, άχρωμη διατύπωση) κάλυψη. Όσο έπαιρνε, χλιαρή και ανώδυνη…
Ιδού τι απάντησε στη σχετική ερώτηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ήθελα να επανέλθω στα θέματα της ΕΡΤ, να ρωτήσω αν καλύπτει η κυβέρνηση πολιτικά την κίνηση που έκανε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ο κ. Παναγόπουλος, να καταθέσει αγωγή εναντίον εφημερίδας, (ΤΟ ΠΑΡΟΝ)συγκεκριμένα, που ζητάει 2,5 εκατ. ευρώ και ζητάει και τη φυλάκιση του εκδότη της εφημερίδας εάν ξαναναφερθεί στην ΕΡΤ και μια αγωγή η οποία χαρακτηρίζεται εξοντωτική;»

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Όπως γνωρίζετε δεν χρειάζεται πολιτική κάλυψη για να ασκήσει κάποιος πολίτης τα νόμιμα δικαιώματά του. Η δημοσιογραφία είναι ελεύθερη, ασκείται ελεύθερα στις δημοκρατίες, ελεύθερα ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση ενός νόμου. Όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Στην αγωγή του ο κ. Παναγόπουλος λέει ότι η ΕΡΤ Α.Ε. και ο ίδιος κάνουν αυτήν την αγωγή εναντίον της εφημερίδας. Δηλαδή βάζει και το Δημόσιο, την ΕΡΤ ΑΕ στη διαδικασία αυτή;».
ΚΥΒ. ΕΚΠΡ.: «Ναι, γιατί εκπροσωπεί μια εταιρεία του Δημοσίου».
Παράνομος με βούλα ο πρόεδρος της ΕΡΤ… Και για την κυβέρνηση που τώρα με νομικές ραφές εκ των υστέρων, προσπαθεί να σώσει το μετέωρο βήμα του…

Ετήσιες αποδοχές 299.600 ευρώ συν 80.000 ευρώ έξοδα παράστασης. Σύνολο: 379.600 ευρώ δηλαδή, 129.348.700 εκατ. δρχ.! Θαυμάστε τον υπερπρονομιούχο δημόσιο υπάλληλο πόσο συντριπτικά ανώτερο κασέ αμοιβής έχει από τον Κώστα Καραμανλή. Οι ετήσιες αποδοχές του πρωθυπουργού της χώρας ανέρχονται σε 140.206 ευρώ, δηλαδή 47.775.195 εκατ. δρχ. Σχεδόν 3 φορές πάνω ο κ. Παναγόπουλος.

Υ.Γ.: Η λεόντειος σύμβαση του κ. Παναγόπουλου με την ΕΡΤ απογειώνεται στα ύψη και όταν, για οποιοδήποτε λόγο, εκδιωχθεί. Κρατηθείτε στη θέση σας…

Η σύμβαση προβλέπει αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ αν τυχόν απολυθεί πριν από τη λήξη της θητείας του! Χαιρετίσματα στις μικρές και μεγάλες εξουσίες μας…
τo ΠΑΡΟΝ

Για να ξερουμε για ποιον μιλαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: