Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008

ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ


Ο γερμανικός εμπορικός όμιλος λιανικής «Lidl» ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη λίγο μετά τη δημοσιοποίηση από σουηδικά ΜΜΕ ότι υπάλληλοι σουηδικού υποκαταστήματός του μόλυναν, με τοξικά απορρυπαντικά, τα υπολείμματα των ειδών τροφίμων στον προαύλιο χώρο του καταστήματος για να εμποδίσουν με τον τρόπο αυτό άστεγους να τα χρησιμοποιήσουν.

«H Lidl Σουηδίας πληροφορήθηκε ότι απορρυπαντικά χύθηκαν στους κάδους αποτρέποντας εισβολείς στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος να κλέψουν υπολείμματα εμπορευμάτων από τον χώρο αυτόν», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου για τη Σουηδία, Ματίας Κιβικόσκι.
«Λυπούμεθα εκ βαθέων για ό,τι συνέβη και που ούτε επιτρέπεται ούτε και προτείνεται από τον όμιλό μας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Lidl.

Το περιστατικό έγινε στο προάστιο Σόλνα της Στοκχόλμης και αναφέρθηκε από μία τοπική εφημερίδα, την «Μιτ ι Σόλνα».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, εξαγριωμένοι υπάλληλοι του καταστήματος από άστεγους που έψαχναν συνεχώς ανάμεσα στους κάδους για τρόφιμα, και άλλα είδη, αποφάσισαν πρόσφατα να τα μολύνουν με τοξικά απορρυπαντικά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τοπικού σωματείου αστέγων (περιοχή Στοκχόλμης), ο Ρολφ Νίλσον, τόνισε στις δηλώσεις του ότι «απλά πρόκειται για ακατανόητες πράξεις και ταυτοχρόνως πολύ ανησυχητικές». «Θυμίζω πως αναφερόμαστε σε ανθρώπους που για να επιζήσουν ψάχνουν την τροφή τους ...στα σκουπίδια» επισήμανε.
Πηγή Madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: