Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

Για τον γείτονα Μιχάλη Παπαγιαννάκη


δημοσιεύτηκε στο blog της Συντονιστικής Επιτροπής Λαϊκής Συνέλευσης Λόφων Φιλοπάππου
http://filopappou.wordpress.com/2009/04/06/1-18/#comments

Σήμερα έφυγε ο γείτονας Μιχάλης Παπαγιαννάκης, καλό του ταξίδι. Κάτοικος της περιοχής, σκυλομπαμπάς, τακτικότατος περιπατητής των λόφων όλο το 24ωρο.
Ως Ευρωβουλευτής είχε κάνει επερώτηση για την περίφραξη του Φιλοπάππου. Όταν η κα Βογιατζόγλου είχε καλέσει τρεις διμοιρίες ΜΑΤ επειδή ένα γυμνάσιο χόρεψε ελληνικούς χορούς μια Κυριακή στο μικρό νταμάρι, ο κος Παπαγιαννάκης συντάχθηκε με τους κατοίκους που ήταν εκεί και με την παρρησία του συνέβαλε στο να κυλήσουν τα πράγματα ομαλά (και έτσι το είδαμε και αυτό, το γυμνάσιο να χορεύει καλαματιανό με τρεις διμοιρίες ΜΑΤ γύρω γύρω, εν έτει 2003).
Το τελευταίο που θα αναφέρω έγινε εν αγνοία του. Τον Νοέμβρη του 2007 κάποιοι κάτοικοι γιόρτασαν ονομαστικές εορτές με ένα μεσημεριανό τσιμπουσάκι στον Λουμπαρδιάρη. Πρόσφατα απεδείχθη ότι για αυτήν την μεσημεριανή οικογενειακή γιορτή υπήρχε αναφορά της αρχαιοφύλακος Π., η οποία μάλιστα, συμπεριελήφθη και σε δικογραφία (και έτσι έμαθα και εγώ για αυτήν). Αφού έφυγαν οι εορτάζοντες από τον Λουμπαρδιάρη και πέρασαν και κάποιες ώρες, έβγαλε ο κος Παπαγιαννάκης τον σκύλο του βόλτα και πέρασε από το λιθόστρωτο. Η φύλαξ τα κατάλαβε όλα: η γιορτή των κατοίκων ήταν στημένη από τον πολιτικό φορέα του κου Παπαγιαννάκη που πέρασε προφανώς για να τσεκάρει. Αναφέρει, λοιπόν, η φύλαξ ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι ο κος Παπαγιαννάκης έβγαλε τον σκύλο του βόλτα στο λιθόστρωτο κάποιες ώρες μετά την λήξη της γιορτής. Ίσως καλλίτερα που ο κος Παπαγιαννάκης δεν πληροφορήθηκε ποτέ για αυτήν την αναφορά, ήδη εξάλλου, όταν αυτή έγινε γνωστή, η υγεία του είχε επιδεινωθεί.
Ευχαριστώ το blog που φιλοξενεί αυτό το σημείωμα. Το ένοιωσα σαν ανάγκη να αποχαιρετίσω, να αποχαιρετίσουμε, τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, έναν πιστό φίλο του λόφου.
26/5/09
Στέλλα Μαρκαντωνάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: