Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

Στοπ στο ρατσιστικό κατήφορο ΝΔ ΛΑΟΣ!

* ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.
* ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ - Η ΕΝΟΤΗΤΑ


Η απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει την κοινή ρατσιστική ατζέντα ΝΔ-ΛΑΟΣ κατά των μεταναστών και των προσφύγων αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αποτελεί πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας που έχουν βρεθεί στο πλευρό αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων από πολέμους, φτώχεια και καταστροφές. Η κυβέρνηση πάει στην Σύνοδο κορυφής της ΕΕ για να συναποφασίσει ακόμη πιο σκληρά μέτρα για μια Ευρώπη-φρούριο υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του Σύμφωνου Σαρκοζί.

Μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους τα μέτρα της κυβέρνησης με τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις-σκούπα της Αστυνομίας, τις απελάσεις προσφύγων με ειδικές πτήσεις, τον περιορισμό χορήγησης ασύλου. Μας προκαλούν οργή οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών.

Η κυβέρνηση και το ΛΑΟΣ αναζητούν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες αποδιοπομπαίους τράγους για την αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας. Με τις κραυγές για «νόμο και τάξη» λύνουν τα χέρια για μια σκληρή αστυνόμευση στρατιωτικού τύπου που έχει να επιδείξει δολοφονίες μεταναστών στη Π.Ράλλη, πνιγμούς στο Αιγαίο, ακρωτηριασμούς στον Εβρο.

Επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από τα προβλήματα που προκαλεί η κρίση του καπιταλισμού και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Επιχειρούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους ανάμεσα σε «ντόπιους» και «ξένους», τους μετανάστες σε «νόμιμους» και «λαθραίους» για να φορτώσουν έτσι οι ισχυροί του πλούτου τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας . Αντί για κοινωνική αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων και της κρίσης επιλέγουν πολιτικές εξόντωσης και εξανδραποδισμού που καταπατούν ωμά και απροκάλυπτα τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας. Αντί να δοθούν λεφτά για την αναβάθμιση της ζωής μας στις ρημαγμένες φτωχογειτονιές, για καλύτερη εκπαίδευση, υγεία, κατοικία, για περισσότερες δουλειές, χαρίζονται δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και σπαταλούνται τεράστια ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς.

Καλούμε σε μια κοινή πρωτοβουλία δράσης μαζικούς φορείς, συνδικάτα, κινήσεις, φοιτητικούς συλλόγους, όλους και όλες για να οργανώσουμε μαζί ένα ισχυρό κίνημα για:

-Να μην περάσουν τα ρατσιστικά μέτρα.

-Να διεκδικήσουμε να σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και οι απελάσεις, να μην γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και να προχωρήσει τώρα η νομιμοποίηση των μεταναστών.

-Να φράξουμε το δρόμο στο ρατσιστικό κατήφορο κυβέρνησης- ΛΑΟΣ.


Ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 18 Ιούνη 7μμ, Αίθ. Σ.Υ.Τ.Ε., Σίνα 16

Δεν υπάρχουν σχόλια: