Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Η Φούσκα έσκασε! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία υπό τις εντολές των φαρμακευτικών εταιριών…


Με την ευκαιρία που η φούσκα της νέας γρίπης έσκασε ας θυμηθούμε ότι ο Π.Ο.Υ. είναι ο οργανισμός που μας βεβαιώνει ότι η ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας αλλά και τα μεταλλαγμένα δεν βλάπτουν…


Σύμφωνα με όλα τα τελευταία ρεπορτάζ ο Π.Ο.Υ.( Παγκόσμιος Οργανισμός Υποκρισίας και όχι υγείας) υπό την πίεση των φαρμακευτικών εταιριών κήρυξε γρήγορα και πρόχειρα πανδημία για τη νέα γρίπη, με αποτέλεσμα εκατομμύρια πολίτες να εκτεθούν σε αμφιβόλου ασφάλειας εμβόλια και φυσικά οι φαρμακευτικές εταιρίες να κερδίσουν δισεκατομμύρια από τις πωλήσεις. Τώρα μια σειρά από χώρες σπεύδουν να ακυρώσουν παραγγελίες εμβολίων ελπίζοντας να γλιτώσουν το υπέρογκο κόστος.

από το indy.gr

Επιστρέφουν εμβόλια

Το ξεπούλημα εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων σε φιλική τιμή προς τον αναπτυσσόμενο κόσμο και επιστροφή των υπέρογκων παραγγελιών στις φαρμακευτικές εταιρείες, εξετάζουν τώρα πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς οι εκτιμήσεις περί πανδημίας δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Όπως καταγγέλλουν επιδημιολόγοι του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι υπόλογος απέναντι στη διεθνή κοινότητα και υποκινήθηκε από οικονομικά συμφέροντα.

Η Ελβετία έκανε την αρχή ακυρώνοντας παραγγελία πενήντα εκατομμυρίων εμβολίων.

Στη Γαλλία που δαπάνησε οκτακόσια εξήντα εκατομμύρια ευρώ για 94 εκατομμύρια δόσεις κατά του ιού H1N1, χρησιμοποιήθηκαν μόλις τεσσεράμισι εκατομμύρια.

Και στη Γερμανία το 95 % του πληθυσμού απέφυγε να εμβολιαστεί με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να ακυρωθεί η παραγγελία των πενήντα εκατομμυρίων δόσεων.

Η Ισπανία πιο επιτακτικά καλεί τις τρείς ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρείες να πάρουν το πλεόνασμα πίσω. Εμβόλια που κυκλοφόρησαν εσπευσμένα και χωρίς να είναι επαρκώς δοκιμασμένα θα υπενθυμίσει από το Στρασβούργο, ο επιδημιολόγος Βόλφαγκ Βόνταργκ.

Στο πλευρό του Γερμανού σοσιαλιστή ,ευρωβουλευτές δέκα ακόμη χωρών υπογράφουν κείμενο με το οποίο ζητούν να διερευνηθούν άμεσα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι ευθύνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το κείμενο αφήνει αιχμές και για την κήρυξη της πανδημίας δύο μόλις μήνες μετά την εμφάνιση του ιού, χωρίς επιστημονική αιτιολογία υπό την πίεση των φαρμακοβιομηχανιών, όπως αναφέρεται.

Με δώδεκα χιλιάδες εφτακόσια θύματα παγκοσμίως, η Ευρώπη μετρά δύο χιλιάδες πεντακόσια πενήντα τέσσερα. Και δεν ήταν η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, αλλά το Ευρωπαϊκό κέντρου ελέγχου των επιδημιών που σε νέα ανακοίνωση του επιβεβαιώνει ύφεση αλλά υπενθυμίζει ότι οι δύο προηγούμενες πανδημίες του αιώνα άντεξαν και για δεύτερο χειμώνα.


Σε ύφεση ο ιός


Οι χώρες του νοτίου ημισφαιρίου που χτυπήθηκαν πέρυσι από τον ιό Η1Ν1 της γρίπης είναι πλέον ευρέως προστατευμένες από μια νέα επιδημία, υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

Ο Οργανισμός εκτιμά ότι και στις περισσότερες χώρες του βόρειου ημισφαιρίου η επιδημία υποχωρεί καθώς οι αριθμοί των ασθενών μειώνονται σταθερά τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός.

Αλλά και στο νότιο ημισφαίριο ο Οργανισμός εκτιμά ότι ο ιός της γρίπης δε μεταδίδεται πλέον τόσο εύκολα και καταγράφονται μόνο σποραδικά κρούσματα. "Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού σε περιοχές όπου παρατηρήθηκε έντονη μεταδοτικότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι αρκετά υψηλά ώστε να αποφευχθεί η παράταση της μεταδοτικότητας και το καλοκαίρι, την εποχή που ο ιός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα", σημειώνει ο Οργανισμός.

Η γενική διευθύντρια του Οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χρειαστούν άλλοι 6 έως 12 μήνες μέχρι να κάνει τον κύκλο της η πρώτη πανδημία που έπληξε τον κόσμο τα τελευταία 40 χρόνια. Σύμφωνα με την Τσαν, οι νέοι, οι έγκυες γυναίκες και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως άσθμα, θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις.

από το ert.gr

Έρευνα για την κήρυξη πανδημίας για τη νέα γρίπη

Τη σύσταση διερευνητικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει "την απειλή που συνιστούν για τη δημόσια υγεία οι ψευδείς πανδημίες" ζητούν με επίσημο αίτημά τους μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, με "επικεφαλής" τον Γερμανό σοσιαλιστή βουλευτή και επιδημιολόγο Βόλφγκανγκ Βόνταργκ. Ο Βόνταργκ έχει επικριθεί σφοδρά για τη στάση του όσον αφορά την επικινδυνότητα του ιού Η1Ν1, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο Γερμανός επιστήμονας, χαρακτηρίστηκε λανθασμένα πανδημία "υπό την πίεση των εργαστηρίων"...

Ο Γερμανός σοσιαλιστής βουλευτής προτείνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης να ζητήσει από τα μέλη του να διενεργήσουν "έρευνες για τις επιπτώσεις της πανδημίας και του κόστους της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο".

Ο επιδημιολόγος ζητά επίσης να ερευνηθούν περαιτέρω τα επιστημονικά στοιχεία βάσει των οποίων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκρινε ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μία πανδημία με τη διασπορά του ιού της νέας γρίπης, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, "να αποφευχθούν άλλοι λανθασμένοι συναγερμοί" στο μέλλον.

Σε κείμενο που υπογράφεται από βουλευτές δέκα χωρών, ο Βόνταργκ υποστηρίζει ότι τα "εργαστήρια" -υπονοώντας προφανώς τις φαρμακευτικές εταιρείες- "υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων που προορίζονταν για τη δημόσια υγεία προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού". Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ακόμα ότι "εκατομμύρια υγιείς άνθρωποι εκτέθηκαν χωρίς λόγο στους κινδύνους των εμβολίων άγνωστων παρενεργειών που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα".


από την εφημερίδα ΑΥΓΗ

Σημείωση :
Επαναλαμβάνουμε ότι , σαν Στάση Βύρωνα , δεν παίρνουμε θέση για το θέμα της "νέας γρίπης" και του εμβολιασμού. Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να παρουσιάζουμε τα γεγονότα και τις απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: