Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Παρέμβαση του εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα στο Δημ. Συμβούλιο για τα οικονομικά μέτρα


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22-3-10 που συγκλήθηκε με σκοπό τη συζήτηση για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα Κώστας Μακρόπουλος, δήλωσε με παρέμβασή του τα εξής :


Κε Πρόεδρε,
Κε Δήμαρχε,
Κύριοι Δημ. σύμβουλοι

Ακόμα ηχούν στα αυτιά των εργαζομένων τα λόγια του σημερινού πρωθυπουργού κ.Παπανδρέου στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου όταν έλεγε προεκλογικά ότι " Λεφτά υπάρχουν, βρέθηκαν εν μία νυκτί τα 27 δισ. euro για να ενισχύσουμε τις τράπεζες".
Πέντε μήνες μετά, βρισκόμαστε ενώπιον μιας πολιτικής που αποτελεί το επιστέγασμα μιας αντιλαϊκής πολιτικής που ξεκίνησε από τη μεταπολίτευση και οξύνθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του '90 από τα δύο κόμματα που εναλλάσονταν στην εξουσία. όταν το ένα "έκοβε" και το άλλο "έραβε", όταν το ένα ξεκινούσε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων , του ασφαλιστικού συστήματος και το άλλο ερχόταν να διατηρήσει και να χειροτερεύσει αυτή την πολιτική.
Τα μέτρα που πάρθηκαν σε βάρος των εργαζομένων του Δημόσιου τομέα, θα επεκταθούν ,χωρίς αμφιβολία και στον ιδιωτικό τομέα.
Οι επιπτώσεος τους θα είναι τραγικές, με τεράστια αύξηση της ανεργίας, πτώση του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κλείσιμο καταστημάτων, αλλά και στην ίδια τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η περιστολή των κοινωνικών δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 500 εκατομμύρια euro, σημαίνει λιγότερη δημόσια Υγεία, λιγότερη δημόσια Παιδεία, ιδιωτικοποίηση τομέων των δραστηριοτήτων της Τοπ. Αυτοδιοίκησης, με λίγα λόγια, λιγότερο κοινωνικό κράτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ,από την πρώτη στιγμή, κατέθεσε προτάσεις που βρίσκονται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής.
Επιγραμματικά θα αναφέρουμε ορισμένες :
- Στήριξη του δημόσιου τομέα για επενδύσεις
- Μείωση των στρατιωτικών δαπανών
- Δημόσιο τραπεζικό σύστημα με πυλώνες την Εθνική, την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
- Φορολόγηση της Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, της εκκλησιαστικής περιουσίας
- Κατάργηση του διάτρητου Ευρωπαϊκού Σύμφωνου Σταθερότητας.

Κλείνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής :
Σήμερα όλη η Αριστερά δοκιμάζεται, είναι ανάγκη να καταθέσει πειστικές και ρεαλιστικές προτάσεις.
Η διέξοδος δεν μπορεί να είναι άλλη, από την ενότητα των εργαζομένων, τη συνεργασία και την ενότητα της Αριστεράς, σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με αυτή την έννοια, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει κάθε είδους τέτοιες προσπάθειες σε πανελλαδικό, παναθηναϊκό και τοπικό επίπεδο.
Στηρίζουμε και στο Βύρωνα, την τοπική επιτροπή πρωτοβουλίας που στήθηκε από φορείς της περιοχής μας, με σκοπό την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, καθενός που πλήτεται από αυτά τα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: