Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Απίστευτη εργοδοτική πρόκληση με σκιές μαφίας
Aπό τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την καφετέρια


Εργοδότης οπλοφόρος και νυχτερινή ενέδρα σε εργαζόμενη

Πρόσφατα εργαζόμενη σε αλυσίδα καφετεριών που επέστρεψε από νόμιμη ιατρική άδεια, απολύθηκε από το αφεντικό-ιδιοκτήτη της αλυσίδας.
Στις συναντήσεις που έγιναν με τους λογιστές της επιχείρησης, ώστε να της αποδοθούν δεδουλευμένα, ένσημα και αποζημίωση -μιλάμε για ελάχιστα ποσά-, ο εργοδότης εμφανίστηκε προκλητικός απέναντι στην εργαζόμενη αλλά και στους εκπροσώπους του σωματείου, με αποκορύφωμα τη συνάντηση της 23ης Μάρτη, ημέρας που θα γινόταν ο τελικός διακανονισμός. Ο εργοδότης αφού αντιλήφθηκε -δυσφορώντας- τη μαζική παρουσία μελών του σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων, άρχισε να τραβάει φωτογραφίες με ψηφιακή κάμερα. Μετά από απαίτηση να σβήσει τις φωτογραφίες, σήκωσε την μπλούζα του κι επέδειξε το ΟΠΛΟ που έφερε στη ζώνη του!
Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου οι αστυνόμοι αφού κατέγραψαν το γεγονός «συνέστησαν» στην εργαζόμενη και τα μέλη του σωματείου να μην προβούν σε μηνύσεις, ώστε να μη δεχθούν αντιμήνυση κι οδηγηθούν όλοι στο αυτόφωρο.
"Εντελώς συμπτωματικά", το επόμενο βράδυ 24 Μάρτη η εργαζόμενη έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης έξω από το σπίτι της όπου και την ξυλοκόπησαν άγρια και την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη και λιπόθυμη στην είσοδο του σπιτιού της. Η αιμορραγία και κάποιου τύπου αναισθητικό που χρησιμοποίησαν οι τραμπούκοι έκαναν την Κ. να μείνει για περίπου 10 ώρες παρατημένη μπροστά στην πόρτα της όπου και την βρήκε τα ξημερώματα ένας μετανάστης,της έριξε νερό στο πρόσωπο και τη βοήθησε να καλέσει βοήθεια.
Το κίνητρο της επίθεσης δεν ήταν η ληστεία, καθώς όταν η εργαζόμενη συνήλθε είχε πάνω της και τα χρήματα και το τηλέφωνό της.

Από ότι φαίνεται η ατιμωρησία στην υπόθεση Κούνεβα, άνοιξε ορέξεις...
Τη συνέχεια θα δώσει Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων τουΚλάδου του Επισιτισμού και το κίνημα αλληλεγγύης.

Η Εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει.


Διαβάστε την Ανακοίνωση του σωματείου

Από τη συγκέντρωση έξω από το ΒΙΑ - VAI

Πάρα πολύς ο κόσμος για ένα κάλεσμα που έγινε χτες βράδυ, έξω από το Via - Vai Σταδίου 3. Είχε κατακλύσει τόσο το πεζοδρόμιο όσο και όλη την στοά και πρέπει να ήταν αρκετά πάνω από 200 άτομα.
Ο "μάγκας" οπλοφόρος εργοδότης είχε κρυφτεί στο υπόγειο του μαγαζιού ενώ πάνω είχε αφήσει κάτι αμήχανους υπάλληλους. Τα τζάμια είχαν γεμίσει με χαρτιά της ανακοίνωσης του σωματείου Μαγείρων και διέκρινες και λεκέδες από χυμένους καφέδες.

Ο τύπος όπως έμαθα έχει μάλλον πέραν αυτής της αλυσίδα και άλλα μαγαζιά. Λένε κάτι για 4 έβερεστ στο κέντρο. Λέγεται ότι έχει επίσης πάρα πολύ καλές σχέσεις με την αστυνομία.

Επίσης έμαθα ότι η κοπέλα είπε μέσα στο περιπολικό, με το οποίο πήγαιναν στο τμήμα μετά την επίδειξη του όπλου, τη διεύθυνση της στον αστυνομικό που τη ρώτησε. Το αφεντικό, που ήταν και αυτός μέσα, αμέσως είπε κάτι του τύπου... Α μάλιστα. Τώρα θα τα πούμε...

Ας είμαστε όλοι και όλες σε κάθε ενέργεια δράσης και αλληλεγγύης και όσοι και όσες έχουν τη δυνατότητα, ας διαδώσουν το ζήτημα, σε blogs sites και με mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια: