Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Διαμαρτυρία δημάρχων κατά Μπερλουσκόνι

Μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο του «Παλάτσο Βέκκιο» οι διαμαρτυρόμενοι έστρωσαν πορτοκαλί πλαστικά ταπέτα και μόλις ξεκίνησε η σειρήνα, ξάπλωσαν και έμειναν ακίνητοι για τρία λεπτά. Το σύνθημα του χάπενιγκ ήταν «οι περικοπές ξαπλώνουν τους δημάρχους σου».

Εκατό δήμαρχοι από πόλεις της κεντρικής Ιταλίας πήραν μέρος σε χάπενιγκ διαμαρτυρίας, που οργανώθηκε το μεσημέρι στην ιστορική «Πιάτσα Ντέλλα Σινιορία» της Φλωρεντίας. Οι κεντροαριστεροί κυρίως δήμαρχοι, που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη μείωση των κρατικών δαπανών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αυστηρούς όρους, που επιβάλλουν τη μείωση του ελλείμματος σε κάθε δήμο. Μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο του «Παλάτσο Βέκκιο» οι διαμαρτυρόμενοι έστρωσαν πορτοκαλί πλαστικά ταπέτα και, μόλις ξεκίνησε η σειρήνα, ξάπλωσαν και έμειναν ακίνητοι για τρία λεπτά. Το σύνθημα του χάπενιγκ ήταν «οι περικοπές ξαπλώνουν τους δημάρχους σου».

Η πρωτότυπη διαδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των περιοχών Μάρκε, Τοσκάνης, Ούμπρια και Λατίου της κεντρικής Ιταλίας. Παρόντες ήταν και δήμαρχοι, υποστηριζόμενοι από κόμματα της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας. Εκεί βρέθηκε και ο επικεφαλής του δήμου της Φιορεντσουόλα, Κλάουντιο Σκαρπέλλι, ο οποίος τόνισε: «Βρισκόμαστε σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και είναι σαφές ότι τα προβλήματά μας δεν γνωρίζουν πολιτικές διαχωριστικές γραμμές». Στόχος των δημάρχων ήταν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, την περίοδο κατά την οποία, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης, αποφασίζονται οι λεπτομέρειες των οικονομικών μέτρων με περικοπές, συνολικού ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη διετία 2011-2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: