Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Απάτη με πενταψήφια νούμερα εις βάρος πολίτη


Την περίπτωση κερδοσκοπίας σε βάρος ενός πολίτη με ανεπιθύμητα μηνύματα μέσω των κινητών τηλεφώνων έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.

Πρόκειται για την περίπτωση ενός ιατρού - χειρούργου του ΕΣΥ, ο οποίος αναφέρει τα εξής απίστευτα: πριν από αρκετούς μήνες ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά σε μία εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας. Από το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού του υπέδειξαν να καλέσει ξανά σε έναν πενταψήφιο αριθμό τηλεφώνου που του έδωσαν. Πράγματι, εκείνος επανέλαβε την κλήση σε αυτόν τον αριθμό από το κινητό του τηλέφωνο και πήρε μέρος για λίγα λεπτά στη συζήτηση.

Έκτοτε άρχισε η περιπέτειά του. Δέχεται συνεχείς κλήσεις από πενταψήφιους αριθμούς, όχι πάντοτε τους ίδιους, μέσω των οποίων παραλαμβάνει διάφορα μηνύματα, χωρίς να το έχει ζητήσει και χωρίς να το επιθυμεί. Έκπληκτος ο γιατρός διαπίστωσε όταν ήρθε ο λογαριασμός ότι για κάθε ένα από αυτά τα μηνύματα είχε χρεωθεί με 1,68 ευρώ και επιπλέον με τον αναλογούντα ΦΠΑ!

Επί περίπου τρείς μήνες από τότε, καθημερινά επιχειρεί να διαμαρτυρηθεί και προσπαθεί να αντιδράσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Απευθύνθηκε στην Αρχή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπου εκεί του δήλωσαν αναρμοδιότητα, το ίδιο και σε άλλες υπηρεσίες. Κάλεσε τους ίδιους αυτούς πενταψήφιους αριθμούς μέσω των οποίων δεχόταν τα μηνύματα, διαμαρτυρήθηκε και κατήγγειλε το γεγονός αλλά ούτε και από 'κεί βρήκε άκρη. Κάποια στιγμή από τον αριθμό 54445 του υπέδειξαν να πληκτρολογήσει την ένδειξη STOP και τον διαβεβαίωσαν ότι έπειτα από αυτό δε θα δεχόταν κανένα άλλο μήνυμα πλέον. Παρά ταύτα, όχι μόνο δεν σταμάτησαν τα μηνύματα, αλλά αντιθέτως υπερπολλαπλασιάστηκαν από διαφορετικούς πενταψήφιους αριθμούς αλλά και από τον αριθμό 54445.

Ο γιατρός αποφάσισε να απεθυνθεί στην εισαγγελική αρχή, όμως κι εκεί θα απαιτηθεί χρόνος διαθέσιμος εκ μέρους του αλλά και μακρύς χρόνος αναμονής για την όποια προσδοκία δικαίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: