Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Επιχειρήματα - καρμπόν


Ένα κείμενο που πρέπει να διαβαστεί. Γράφτηκε λίγο πριν την κορύφωση του δράματος του λαού της Αργεντινής και είναι απίστευτο το πόσο όμοιες με τις δικές μας καταστάσεις περιγράφει. Η συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση ΓΑΠ είναι πανομοιότυπη με αυτήν της Αργεντινής, που οδήγησε στην απόλυτη φτώχεια και την διάλυση. Δυστυχώς, οι προειδοποιήσεις και προτάσεις του Claudio Katz δεν εισακούσθηκαν με την γνωστή τραγική κατάληξη. Τουλάχιστον εκεί είχαν και το "άλλοθι" πως ήταν οι πρώτοι που εφαρμόστηκε... Οι δικοί μας υποτακτικοί όμως ξέρουν κι επιμένουν!
Κι εμείς πρέπει να μάθουμε για να μην πάθουμε..

"Μια άλλη θεματική προσέγγιση πολλών αναλυτών προς την παρούσα κρίση είναι η διερεύνηση πολιτισμικών αιτίων, ανακινώντας τα παλιά ερωτήματα σχετικά με τον χαρακτήρα των Αργεντινών. Όλες αυτές οι απόψεις επισημαίνουν την έλλειψη εθνικού σχεδίου. Κριτικάρεται ο 'ιθαγενής χαρακτήρας' του πληθυσμού, καθώς και η έλλειψη εργασιακής κουλτούρας. Αλλά σε αυτές τις επίπονες εξηγήσεις υποτίθεται ότι κάθε πολίτης, συμβολιζόμενος ως ένα είδος κοινωνικού τύπου, έχει την ίδια ευθύνη για τη σημερινή κρίση με τους πανίσχυρους κατόχους του πλούτου".

Απόσπασμα απο άρθρο του Claudio Katz, οικονομολόγου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες. Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην "La Insignia" (16.7.01) και αναδημοσιεύτηκε στον "Σπάρτακο" τ. 63, Ιανουάριος 2002. Αν στη θέση της Αργεντινής και των Αργεντίνων του 2001 βάλεις την Ελλάδα και τους Έλληνες, που είναι τεμπέληδες και δειφθαρμένοι, πρόκειται για την ίδια αναλυση που ακούμε και σήμερα.

πηγή ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: