Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

δεκαπέντε μονόλογοι παιδιών από τη Γάζα‏


“… οι άνθρωποι λένε ότι η θάλασσα της Γάζας ξεπλένει όλους τους πόνους. Ο δικός μου ο πόνος, είναι μεγαλύτερος από τη θάλασσα … ”

Το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης παρουσιάζει “15 μονόλογους παιδιών από τη Γάζα”, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών μας και όχι μόνο, αλλά και αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Οι μονόλογοι -32 συνολικά- γράφτηκαν με πρωτοβουλία του ASHTAR Theatre της Παλαιστίνης, από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2010, στη Γάζα. Οι μαθητές (13-17 ετών) καταγράφουν τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια της εισβολής το Δεκέμβριο του 2008 - Ιανουάριο του 2009, αλλά και μετά από αυτήν.

Όλοι οι μονόλογοι θα παρουσιαστούν στις 29 Νοεμβρίου 2010 σε διάφορες γλώσσες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καθώς και στα γραφεία της UNESCO στο Παρίσι. Τα δικαιώματα στα Ελληνικά έχει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση.

Η εκδήλωση-αφιέρωμα πραγματοποιείται στις 24 Νοεμβρίου 2010, στις 8 μ.μ., στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, (Σοφοκλή Βενιζέλου και Πρωτόπαππα).

Για το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Ευγενία Σιούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: