Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

«ΣΤΟΠ» ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΔΚΝΑ

Η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει ενταχθεί στην γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης να παραδώσει στα πλαίσια της μνημονιακής της πολιτικής όλες τις δραστηριότητες δημόσιου συμφέροντος σους ιδιώτες.
Χρησιμοποιεί τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμο και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) προκειμένου να παραδώσει με FAST TRACK διαδικασίες την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική σε μεγαλοεργολάβους φωτογραφίζοντας μάλιστα συγκεκριμένες εταιρίες.
Με αποφάσεις τους, τόσο το Σωματείο του ΕΣΔΚΝΑ όσο και η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει καταγγείλει αυτή τη διαδικασία απαιτώντας η διαχείριση των απορριμμάτων να παραμείνει στο Δημόσιο.
Σήμερα το σωματείο Εργαζομένων στον ΕΣΔΚΑ μαζί με συνδικαλιστές από την ΠΟΕ ΟΤΑ, της ΑΔΕΔΥ αλλά και αυτοδιοικητικές κινήσεις απέτρεψαν την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΔΚΝΑ που ήταν πρόθυμο να παραδώσει την διαχείριση σε ιδιώτες.

Η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους ΟΤΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε για το θέμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Άρχισε το πάρτυ της «πράσινης ανάπτυξης». Κυβέρνηση και Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α, παραδίδουν τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής στους ιδιώτες και στον εθνικό μεγαλοεργολάβο Μπόμπολα.
Τώρα θεωρούν ότι είναι η χρυσή ευκαιρία για να κάνουν πραγματικότητα αυτό που τα ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα επιβουλεύονταν τα τελευταία χρόνια.
Στην εποχή του μνημονίου, της γενικής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, «χωράει» καλύτερα και αυτό. Γιατί ιδιωτικοποίηση θα σημάνει συρρίκνωση και διάλυση του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και απολύσεις προσωπικού.
Δίνουν στους ιδιώτες την κατασκευή και την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων για 25 χρόνια κατά τα πρότυπα της Αττικής οδού και των εθνικών οδών.
Περίμεναν για ευνόητους λόγους να περάσουν οι δημοτικές εκλογές και πριν βγει το 2010 και προλάβουν να εγκατασταθούν οι νέες περιφερειακές και δημοτικές αρχές, με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίζουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.
Η ιδιωτικοποίηση στην Αττική ανάμεσα στα άλλα σημαίνει:
1)Τριπλασιασμό τουλάχιστον του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων (σήμερα κοστίζει 42€ ο τόνος) που με πιο απλά λόγια σημαίνει και τριπλασιασμό των δημοτικών τελών που πληρώνει η κάθε οικογένεια.
2)Την απουσία του δημόσιου έλεγχου στις εγκαταστάσεις διαχείρισης σε ένα τομέα εξαιρετικά κρίσιμο και σοβαρό για το περιβάλλον όπως είναι τα απορρίμματα.
3)Την παραμονή των εγκαταστάσεων της διαχείρισης του 90% των απορριμμάτων της Αττικής στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή της δυτικής Αθήνας για τουλάχιστον 25 χρόνια ακόμα, ενώ είχαν υποσχεθεί πως σε 2 με 3 χρόνια θα τελείωνε αυτό το αίσχος.
4)Το τέλος του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησης που πριν από μερικές μέρες με τον Καλλικράτη μας έλεγαν πως αποκεντρώνεται και αναβαθμίζεται!!!

Οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση και οι πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει αυτό το έγκλημα. Η αντίσταση και το κοινό μέτωπο πάλης για να μην περάσουν τα σχέδια τους είναι καθήκον όλων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: