Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Τα αποτελέσματα του μνημονίου και του Καλλικράτη


Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση αδυνατεί να ανταπεξέλθει, λόγω του ασφυκτικού πλαισίου του μνημονίου και της εφαρμογής του Καλλικράτη , ακόμα και στα πιό στοιχειώδη, έρχεται τότε ο "σωτήρας" επιχειρηματίας που, με το αζημίωτο, αντικαθιστά αρμοδιότητες και υποχρεώσεις της.


Μίλησε κανείς για μάνατζερ στα σχολεία και στην παιδεία γενικότερα ;;;

Την πρόθεσή του να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της δημόσιας Βιβλιοθήκης Μύκης, στην Ξάνθη μέχρι και 10 χρόνια γνωστοποίησε με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου ο επιχειρηματίας και επικεφαλής του Ομίλου ΜΗΧΑΝΙΚΗ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, με αφορμή την απόφαση της υπουργού για οριστικό κλείσιμό της λόγω οικονομικών δυσχεριών.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κυρία Υπουργέ,
»Πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι κλείνει η Βιβλιοθήκη Μύκης - η μόνη Ελληνική βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης - για λόγους οικονομικούς.
»Σας γνωρίζω ότι αναλαμβάνω τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της εν λόγω βιβλιοθήκης για όσο διάστημα απαιτείται, μέχρι και 10 χρόνια.
»Εν αναμονή της απαντήσεώς σας.
»Με τιμή
»Πρόδρομος Εμφιετζόγλου».


Αξίζει να σημειωθεί πως η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη της Μύκης (με 7.000 τίτλους) είναι η μοναδική εδώ και περίπου 7 χρόνια ελληνόφωνη βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης την οποία οι πομακικές οικογένειες αγκάλιασαν με αγάπη από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της το 2004 και ήδη έχει εξελιχθεί σε κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και σε εστία όσμωσης των παιδιών της μειονότητας με την ελληνική γλώσσα, γραμματεία και πολιτιστική παράδοση. Σημειωτέον ότι η εν λόγω βιβλιοθήκη, η οποία απασχολεί μόνο μια υπάλληλο και μια καθαρίστρια, αποτελεί πόλο έλξης για τα Πομακόπουλα, καθώς εκεί παραδίδονται μαθήματα ζωγραφικής, ενώ πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και υπάρχει και κουκλοθέατρο.
Το μέλλον της βιβλιοθήκης είναι αβέβαιο αφού η Υπουργός Παιδείας είναι αποφασισμένη να συμπτύξει τις 11 βιβλιοθήκες που υπάρχουν σε 11 αντίστοιχες περιοχές της Χώρας όπου ζουν συμπολίτες μας που μειονεκτούν στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: